Om AROMACEA


 

 

 

 

 

Aromacea er en liten, men seriøs og engasjert bedrift som lager og selger økologiske, rene naturlige aromaterapiprodukter av høy kvalitet.

 

Oljene, både de eteriske og de vegetabilske, kommer fra økologisk dyrkede planter eller viltvoksende planter som gir den aller beste virkningen og kvaliteten til produktet.

 

Planter som vokser i et tøft klima med mye vind, temperaturforandringer, må kjempe for tilværelsen og innholder derfor mye mer av de aktive, potente kjemiske komponentene enn en plante som vokser et mer stabilt og jevnt klima. Det er en mye større diversitet og en mer kraftfull virkning i en olje som kommer fra en plante som har fått vokse fritt, enn fra en dyrket plante som i mange tilfeller kun har fått vokse èn sesong for så å bli høstet. Dessuten vil de sterkeste av hundrevis eller tusenvis av frø gå etter prinsippet de sterkeste overlever. Noe som ikke skjer naturlig på dyrket mark.

 

Det kjemiske innholdet i en olje vil også være ulik fra år til år avhengig av værforholdene. Noe som er veldig positivt i forhold til at bakterier og virus ikke opparbeider seg resistens mot de aktive stoffene, siden helheten i komponentsammensetningen i oljen forandrer seg fra år til år. De viltvoksende plantene er i tillegg økologiske og det er svært viktig for kvaliteten av oljen. Vi vil jo ikke ha rester av giftstoffer i oljene. Ikke alle oljer er å få tak i som viltvoksende, men da brukes det økologisk kvalitet. 

 

De vegetabilske oljene i produktene er kaldpressede. Dette er viktig fordi mest mulig av det opprinnelige produktets næringsstoffer ødelegges ikke, oljene beholder sin aroma og smak i tillegg til vitaminer, mineraler og fettsyrer. De vegetabilske oljene er med på å opprettholde hudens naturlige fett- og fuktighetsbalanse. Noen stimulerer elastinet og kollagenet i huden og hjelper til med å beholde spenst og fylde i huden. 

 

Aromaceas ønske er i tillegg å tilby produkter som er så rene som mulig, -fritt sitert etter Deepak Chopra: Det du tilfører huden din, bør du også kunne spise! Det du tilfører huden kommer inn i kroppen og det er derfor viktig at det er så rent og helsefremmende som overhode mulig. Det er ingen syntetisk fremstilte stoffer, tilsetningsstoffer eller mineraloljer(vaselin, parafin) i Aromacea sine produkter.

 

Om navnet Aromacea; det er satt sammen av ordene Aroma (gr. Duft) eller Aromaterapi og Panacea (gr.Panakeia/Πανακεια).

 

Panacea var i gresk mytologi gudinnen for helbredelse. Hun var datter av Askleipos, guden for helbredelse og sykdom og medisin og barnebarnet til Apollo, guden for helbredelse/healing.

Hun helbredet de syke med et spesielt omslag eller en mikstur og utfra dette har begrepet panacea kommet. Et panacea er et universalmiddel som kurerer alle sykdommer. 

 

 


 

AROMACEA

 

Po Box 65

0705  Oslo

Norway

NS