Vegetabilske oljerFirst ....Name............   ..................Phone
 

Aprikoskjerneolje (prunus armeniaca)

Dette er en veldig god olje for sensitiv hud, den er litt fet så den er nærende til tørr hud. Aprikoskjerneolje inneholder mange essensielle fettsyrer og mye A- vitamin. Den er spesielt fin til ansiktet og inngår derfor i mange ansiktsoljer og ansiktskremer.

 

Avocadoolje (Persea americana)

Stimulerer til fornyelse av hudcellene og har en anerkjent virkning på veldig tørr, sart og sensitiv hud. Inneholder mye vitamin D og er super å bruke både før, under og etter soling, beskytter, tilfører huden fuktighet og gjør den myk. Avocadooljen jeg bruker i produktene er av utsøkt kvalitet og kommer fra Kreta.

 

Gulrotolje (daucus carota)

Gulrotolje er en av de beste oljene til bruk i solprodukter. Dette på grunn av dens innhold av antioksidanten betakaroten som stimulerer pigmentcellene i huden som igjen gjør at huden beskyttes mot solen og at man raskere oppnår en brunfarge som varer.

Den inneholder dessuten vitamin A, B, C, D, E og F. Sammen med betakaroten virker dette inn ved å opprettholde en ung, sunn hud.

Gulrotolje er også meget fuktighetsgivende og regenererende på hudcellene og er derfor fin å bruke ved veldig tørr, livløs hud.

 

Gulrotolje er et oljeuttrekk og lages på samme måte som perikum- og calendulaolje.

 

Hasselnøttolje (Corylus avellana)

Inneholder vitamin A, B og mye E. Forhindrer uttørking av huden. Spesielt bra i solblandinger. Den har en naturlig solfiltereffekt som 

tilsvarer faktor 12. Brukes som oftest sammen med andre oljer for best absorbering.

 

Hvetekimolje (Triticum sativum)

Hvetekim har et veldig høyt innhold av vitamin E og umettede fettsyrer. Dessuten vitamin A og B-kompleks. Den virker som en antioksidant i blandinger og kremer på grunn av det høye innholdet av vitamin E. Gir en lenger holdbarhet. Oljen er svært nærende for huden, men brukes ikke alene. Den er best blandet med andre oljer pga lukt og konsistens.

 

Johannesurtolje/Perikumolje (Hypericum perforatum)

Denne oljen lages som et oljeuttrekk, der johannesurten legges i en økologisk mandelolje eller olivenolje over tid for å trekke ut de aktive stoffene.Perikum er mest kjent som et lett antidepressivt middel, men som olje er den fin å bruke mot veldig tørr hud og sprukken hud. 

Dessuten er den god å bruke innvortes mot magekramper og den er lindrende ved muskelverk. Kan brukes på brannsår (ikke åpne) og solbrenthet, men skal unngås i sol. 

 

Jojoba (Simmondsia chinensis)

Jojobaolje er en voks – beskytter mot vær og vind, kulde og sol.

En olje med lang holdbarhet – kalles for et av naturens mirakler.

Ligner hudens egen fettsammensetning og balanserer huden ved for fet hud. Bra mot uren og kvisete hud. Brukes ved eksem og flass.

 

Kokosolje (Cocos nucifera)

Har en svært mykgjørende virkning og virker som en beskyttende film på huden samtidig som den også trekker godt inn i huden. For tørr, sensitiv hud. Veldig fin også til hårpleie. Dufter deilig. En av de få vegetabilske oljene som inneholder mest mettet fett.

 

Mandelolje (Prunus amygdalis var. Dulcis)

En av de vanligste massasjeoljene, gjerne i blandingsforhold 50/50 med tistelolje for best konsistens. Trekker ikke for rask inn i huden under en lang massasje. Rik på essensielle fettsyrer og vitamin E.

 

Nyperosekjerneolje (rosa rubignosa)

Dette er den beste vegetabilske oljen som er forebyggende mot rynker, den bremser aldringsutviklingen i huden og gir fuktighet og spenst. Ved siden av denne egenskapen er det en av de beste oljene også mot arrdannelse i huden. Også keloid hud, som er en type overvekst av arrvev, men da må oljen brukes daglig over tid for å se.

Til bruk mot operasjonsarr, brannsår eller andre merker på huden bør den brukes sammen med andre vegetabilske oljer som centella asiatica og eteriske oljer som immortelle (helichrysum italicum). 

 

Ringblomstolje (Calendula officinalis)

Denne oljen lages kun som et oljeuttrekk, den er laget av økologisk mandel eller olivenolje med ringblomster. Den er antiseptisk, sårhelende og betennelsesdempende, så den er fin å bruke f.eks ved såre brystvorter, liggesår, brannsår og forkjølelsessår. Men den skal aldri brukes på åpne sår, det kan forverre tilstanden. Har en lindrende virkning ved muskelverk pga dens krampeløsende egenskaper. 

Super i solblandinger, beskytter huden og lindrer solbrenthet. Brukes mot eksem. 

 

Sesamolje (Sesamum indicum)

Denne vegetabilske oljen inneholder mange essensielle- og flerumettede fettsyrer. En fuktighetsgivende og nærende olje i tillegg til at den beskytter mot frie radikaler. En av de vegetabilske oljene som har en viss grad av hydrofile egenskaper, som gjør den fin å bruke som badeolje. Den hjelper med å fordele de eteriske oljene i vannet. 

 

Sheabutter (Butyrospermum parkii)

Dette er en vegetabilsk olje, men den er ikke flytende i romtemperatur og må smeltes hvis den skal blandes med andre vegetabilske oljer eller eteriske oljer. Den er meget nærende og fet, men trekker godt og raskt inn i huden og gir en vedvarende følelse mykhet og sunnhet til huden. Den inneholder mange gode fettsyrer, cinnamic acid som gir beskyttelse mot UV-stråler, virker cellereparerende og innvirker på de minste blodårene i huden. Sheabutter er en av de beste oljene mot svært sprukken og tørr hud. 

 

Tistelolje (Carthamus tinctorius)

En olje med et av de høyeste innhold av flerumettede fettsyrer (rundt 70%). Derfor forebyggende mot aterosklerose og lignende tilstander. 

Den trekker seg raskt inn i huden, en lett olje.

 

Bivoks (Cera flava)

Dette er en ubleket plantevoks som er laget av bikaker og bivoksen inneholder, i tillegg til voks, pollen og et sekret som biene selv fremstiller. Bivoks absorberes ikke av huden, men lager en beskyttende hinne utenpå huden, er en god beskytter mot kulde og vind og er derfor en av flere ingredienser i en leppepomade eller en kuldekrem.

 

 

 

NB. Hvis man er allergisk mot nøtter kan man bestille produkter uten mandelolje og hasselnøttolje.

 

 

 

 

 

 

 

 
     
AROMACEA
Om ingredienser.pdf
Adobe Acrobat Document 82.5 KB

 

AROMACEA

 

Po Box 65

0705  Oslo

Norway

NS